130 jaar en vier generaties Bart Wiegerinck

Goor – Bart Wiegerinck is een ondernemersnaam die letterlijk al generaties lang bekend is in Goor en omgeving. De vierde Bart Wiegerinck op rij staat nu aan het roer van het familiebedrijf dat dit jaar het 130-jarig bestaan viert. Onder zijn leiding groeide de onderneming uit met vestigingen in Hengelo en Oldenzaal. Ondanks dat er door de jaren heen vele innovaties zijn geweest, blijft de kern volgens Bart hetzelfde: “Qua persoonlijk contact met de klant en leveranciers is er weinig veranderd; goede communicatie is en blijft het belangrijkste.”

Sinds in 1887

De overgrootvader van Bart Wiegerinck begon zijn onderneming in 1887 aan de Grotestraat in Goor, op de locatie waar momenteel de Hema zich vestigt. Vanuit zijn koperslagerij maakte hij onder meer pannen op bestelling en verzorgde hij koper op daken. De werkzaamheden en verkoopwaar breidden zich destijds uit met onder meer een galanteriewinkel, fietsenfabriek en zelfs een wapenfabriek. In 1919 kreeg Wiegerinck het importschap van Chevrolet en in 1924 vond de verhuizing naar het huidige onderkomen aan de Kerkstraat in Goor plaats. Vandaaruit nam de huidige generatie een kwart eeuw geleden het stokje over.

Een blijvend familiebedrijf

“Mijn ouders hebben mij nooit tot iets verplicht”, vertelt de eigenaar, die als enig kind én met de naam Bart de aangewezen opvolger leek, “maar hierbij geldt natuurlijk ook; waar je mee omgaat, raak je mee besmet. We woonden bij het bedrijf en het voelde ook als mijn thuis”, voegt hij toe. Hij werd in eerste instantie als monteur werkzaam binnen het bedrijf van zijn vader, waarna hij de bedrijfsadministratie verzorgde en vervolgens in 1995 de titel directeur overnam. “Ik mag dan wel de eigenaar zijn, maar ik noem het eerder ‘rentmeesterschap’ en het blijft een familiebedrijf”, verduidelijkt Bart. “Grote beslissingen neem ik altijd samen met mijn vader, moeder en oom, en ook het huidige team betrek ik er bij.” Enkele grote stappen die er de afgelopen jaren zijn gemaakt zijn de openingen van de vestigingen Hengelo in 2005 en Oldenzaal in 2013.

Behoeftes creëren

“Natuurlijk zet je een stip aan de horizon wanneer je begint, maar in feite stap je in een trein en die gaat rijden”, maakt de gedreven ondernemer de vergelijking, “je moet in ieder geval zorgen dat je flexibel blijft en behoeftes blijft creëren.” Met laatstgenoemde doelt hij bijvoorbeeld op het private leasen, iets waarna zowel het aanbod als de vraag de afgelopen jaren sterk toenam. Sinds 2012 is Wiegerinck een universele leasemaatschappij voor financial, private en operational leasen. Maar ook in het hybride rijden en in de toekomstgeluiden voor volledig elektrisch rijden, heeft Bart vertrouwen. Daarom is Wiegerinck aangesloten bij Slimme Mobiliteit, een keten van mobiliteitsbedrijven die adviseren in slimme en duurzame mobiliteit. Tevens is hij Microcar- en Ligier-dealer, voor de verkoop en het leasen van brommobielen.

Viering 130-jarig bestaan

In een terugblik op de afgelopen jaren benadrukt hij de inzet van zijn momenteel 22 medewerkers. “Ik heb een prachtig team van unieke mensen die ik blind kan vertrouwen en die altijd klaarstaan”, prijst hij hen. “Zij voelen eigenlijk als familie en handelen naar de geest van het bedrijf, dat houdt de identiteit van het bedrijf ook zo puur.” Zowel met de medewerkers als alle klanten, maar ook alle andere geïnteresseerden viert de Goorse Suzuki-dealer woensdag 19 juli het bijzondere jubileum met een feestje aan de Kerkstraat.

Profile Car & Tyreservice

De viering op woensdag gaat in combinatie met de ‘heropening’ van de Goorse vestiging. Deze locatie is namelijk aangesloten bij autoserviceketenProfile Car & Tyreservice, waarvoor er zowel extern als intern een slag is gemaakt. Bart licht toe: “Met het zicht op de toekomst verwacht ik dat autobedrijven in kleinere plaatsen het lastiger krijgen, door de aansluiting bij Profile hebben we een breder aanbod op het gebied van leasen. Ook de monteurs hebben hiervoor de certificaten gehaald en hebben de totale kennis over onderhoud, reparatie en schadeherstel van hybride en volledig elektrische voertuigen, waardoor we de klant meer kunnen bieden.” Vervolgens heet Wiegerinck iedereen aanstaande donderdag, vrijdag en zaterdag ook van harte welkom in Goor. Onder het genot van een hapje en een drankje trakteert het jubilerende autobedrijf dan op diverse scherpe aanbiedingen.

 

Bron: Hofweekblad