7 redenen om Suzuki te rijden

7 redenen om Suzuki te rijden

Suzuki heeft een rijke historie dat al sinds 1937 auto’s produceert. Sindsdien is Suzuki uitgegroeid tot een wereldwijde speler met een marktaandeel van ca. 2,5%. In Nederland zijn we gek op Suzuki, want inmiddels heeft Suzuki meer dan 500.000 auto’s verkocht. Waarom zijn we in Nederland dan zo gek op Suzuki? 7 Redenen om te kiezen voor een nieuwe Suzuki!

Bekijk ons occasion aanbod

1. Suzuki heeft het lef om bijzondere auto’s te bouwen.
In het verleden heeft Suzuki bewezen niet bang te zijn om eigenzinnige auto’s te bouwen. Nog altijd staan er auto’s in de showrooms die net even anders dan anders zijn: uitdagend en eigenzinnig. Denk aan de Suzuki Swift en meer recent de nieuwe Jimny.

2. Betrouwbaarheid

Aziatische auto’s scoren van oudsher altijd erg hoog als het gaat om betrouwbaarheid. Het is een Japanse eigenschap om hun opgebouwde reputatie hoog te houden en dat geldt natuurlijk ook voor Suzuki. Er zijn diverse onderzoeken die aantonen dat Suzuki zelfs het meest betrouwbare merk is.

3. Suzuki’s worden juist lichter en wendbaarder
In een tijd dat lijkt alsof het een trend is om auto’s groter, luxer en zwaarder te maken kiest Suzuki juist voor lichte auto’s en wendbaarheid. De Swift staat net als de Baleno en Ignis op het HEARTECT-platform, wat specifiek ontworpen is om het gewicht zo laag mogelijk te houden. Dit zorgt voor een betere wegligging en rijeigenschappen.

4. Suzuki Service Card
og niet zo heel lang geleden heeft Suzuki besloten de kosten van het onderhoud nog verder naar beneden te brengen middels de nieuwe Suzuki Service Card en de Service Card Extra. Hiermee is het mogelijk om op jaarbasis zo’n 170 euro te besparen. Meer weten over de Suzuki Service Card? Klik hier.

5. Suzuki bouwt super motoren
Krachtig, maar toch licht en héél zuinig. Het lukt Suzuki telkens weer om super hoog te scoren op zuinigheid en betrouwbaarheid. In een onafhankelijke zuinigheidstest van het Britse WhatCar kwam de Suzuki Baleno op 4, de Celerio op 2 en scoorde de Ignis de eerste plaats.

6. Gunstige prijs/kwaliteit verhouding
Suzuki maakt niet alleen een van de zuinigste auto’s met de Celerio. De Suzuki Celerio is ook nog eens een van de titelhouders als het gaat om de goedkoopste auto van Nederland. Niet alleen in aanschaf is het een voordelige auto, dankzij de lage onderhoudskosten en afschrijving zijn ook de gebruikskosten erg laag.

7. Innovatief
Suzuki blijft continu innoveren met nieuwe technieken. Een goed voorbeeld daarvan is de DualJet motor, die extra zuinig is en daardoor een lagere CO2-uitstoot heeft. Daarnaast innoveert Suzuki met Rear-cross traffic alert, Blind Spot Monitor en Smart Hybrids. Een andere bijzondere technische vondst is Dual Sensor Brake Support. Dat is een camerasysteem achter de voorruit die zorgt voor extra veiligheid.

Maak een afspraak