Autobanden kopen wordt duidelijker en transparanter

suzuki-autoband

Autobanden kopen wordt duidelijker en transparanter

Bij he kopen van nieuwe autobanden komt het nog weleens voor dat consumenten te maken krijgen met onverwachte kosten, zo heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) ondervonden. De ACM dacht lange tijd dat verkopers van autobanden hun prijzen netjes vermeldden, maar na een controle bleek dat niet elke aanbieder even transparant is. Bepaalde kosten die in 1e instantie niet kenbaar zijn, komen bij sommigen later pas aan bod.

Autobanden prijzen per direct direct duidelijker

Na dit onderzoek heeft de ACM besloten hier wat aan te doen. Aanbieders die niet open en eerlijk waren over de prijzen van hun banden, kregen van de ACM een termijn waarin zij deze alsnog konden aanpassen, zodat de consument niet te maken krijgt met ‘verborgen’ kosten. Hierop pasten de meesten bedrijven de prijzen netjes aan, waarbij ALLE kosten worden meegenomen.

Bij Suzuki dealer Bart Wiegericnk houden ook niet van kleine lettertjes en verborgen kosten. Bij ons worden de prijzen voor al onze diensten duidelijk vooraf gecommuniceerd zonder verborgen addertjes. Dat geldt ook voor onze private lease en financial lease aanbiedingen. Wij zijn daarom erg blij met het onderzoek van de ACM en juichen dit soort verbeteringen en transparantie in de markt alleen maar toe!

Nieuwe autobanden nodig? We helpen je graag! Bel direct onze vestiging of maak een online afspraak!

Maak direct een afspraak