Bart Wiegerinck viert 130 jarig bestaan met receptie en open huis

Een op en top familiebedrijf, dat is garage Bart Wiegerinck. Het bedrijf ging de afgelopen 130 jaar van vader op zoon op zoon op zoon. Inmiddels staat de 4e generatie Bart Wiegerinck aan het roer van het bedrijf.

De huidige directeur Bart IV kreeg het autovak met de paplepel ingegoten. Binnen het bedrijf was hij in eerste instantie werkzaam als monteur en later ook als administrateur. Onder zijn leiding groeide het bedrijf de afgelopen jaren behoorlijk uit, met naast de vestiging in Goor, ook filialen in Hengelo en Oldenzaal. Mede daarom werd Bart in 2015 door de leden van Goor Collectief gekozen als Ondernemer van het jaar. In 2016 werd hij de nieuwe voorzitter van de Goorse ondernemersvereniging.

In 1887 begon overgrootvader Bart Wiegerinck aan de Grotestraat 54 (t.h.v. de HEMA) met het zijn eigen bedrijf als koperslager. In de koperslagerij werden na verloop van jaren ook fietsen gemaakt en later volgde ook de verkoop van motorfietsen en auto’s. In 1925 kocht Bart I het huidige pand aan de Kerkstraat in Goor, waar zijn zoon, Bart II, een auto- en taxibedrijf met tankstation begon. Bart II ging door met de verkoop van auto’s en vrachtwagens en werd daarnaast importeur van Chevrolet. Het importeurschap van Chevrolet werd na de oorlog gevolgd door het dealerschap van Chevrolet en het servicedealerschap van Opel. In 1995 werd Wiegerinck in Goor ook dealer van Suzuki. Verder werd de afdeling onderhoud uitgebreid met serviceverlening voor alle merken en types auto’s, bestelwagens, lichte vrachtwagens, campers en 4×4 voertuigen. De huidige directeur Bart IV, nam in 2005 Garage Lenderink in Hengelo over. En in 2013 werd Suzuki-dealer Willie Harberink in Oldenzaal overgenomen.

Zowel het garagebedrijf als het tankstation werden de afgelopen decennia meerdere malen gerenoveerd en gemoderniseerd. De meest recente wijziging is de aansluiting van Wiegerinck bij Profile tyreservice. Profile is een toevoeging op de reeds aanwezige diensten. En dat betekent dubbel feest in Goor. Woensdag 19 juli wordt het 130-jarig jubileum gevierd aan de Kerkstraat. De viering op woensdag gaat in combinatie met de ‘heropening’ als Profile tyreservice. Op donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 jui is er open huis bij het jubilerende bedrijf, waar u onder het genot van een hapje en een drankje een kijkje kunt in het geheel vernieuwde garagebedrijf.

 

Bron: Goor Victorie