Historie

1887: Start Wiegerinck aan de Grotestraat in Goor

In 1887 startte Bart Wiegerinck, de overgrootvader van de huidige directeur-eigenaar en vierde generatie Bart Wiegerinck, aan de Grotestraat in Goor zijn eigen bedrijf. Aanvankelijk verkocht hij alleen zelfgemaakte fietsen, niet lang daarna ook motorfietsen en al snel kwamen de eerste auto’s in beeld met roemruchte merken als Spijker, Dion Bouton en Chevrolet.

 

1925: Oprichting Garage Wiegerinck aan de Kerkstraat in Goor

In 1925 kocht Bart I het pand aan de Kerkstraat in Goor, waar zijn zoon, Bart II, een auto- en taxibedrijf met tankstation begon. Op deze locatie is Wiegerinck nog altijd gevestigd. Bart II ging door met de verkoop van auto’s en vrachtwagens en werd daarnaast importeur van Chevrolet.

 

1935: Dealer Chevrolet

Het importeurschap van Chevrolet werd na de oorlog gevolgd door het dealerschap van Chevrolet en het servicedealerschap van Opel.

 

1995: Dealer Suzuki

In 1995 werd Wiegerinck in Goor ook dealer van Suzuki. Verder werd de afdeling onderhoud uitgebreid met serviceverlening voor alle merken en types auto’s, bestelwagens, lichte vrachtwagens, campers en 4X4 voertuigen. Dat is slechts één voorbeeld van de vele innovaties en vernieuwingen in de loop der jaren. Zo werd in 1992 ook het tankstation gerenoveerd en aangepast aan de laatste milieueisen, in 2000 werd het hele bedrijf gerenoveerd, in 2003 werd het tankstation opnieuw gemoderniseerd en begin 2009 vond wederom een complete facelift van het bedrijf plaats, waarbij vooral het milieu punt van aandacht was.

 

2005: Overname Garage Lenderink aan de Diamantstraat in Hengelo

Bart IV, de huidige directeur en dus de vierde generatie Bart Wiegerinck, nam in 2005 Garage Lenderink aan de Diamantstraat in Hengelo over. Dit autobedrijf was sinds 1982 dealer voor Suzuki in het gebied Hengelo, Borne, Delden en omstreken. Met deze overname werd het bewerkingsgebied uitgebreid naar centraal Twente. Omdat Lenderink destijds als Suzuki-dealer een begrip in Hengelo en omgeving was, werd de naam niet meteen gewijzigd.

 

2009: Wiegerinck Groep

De naam Wiegerinck burgerde steeds meer in. Vandaar dat in 2009 werd besloten om één naam te hanteren: Wiegerinck Groep, in 2012 gevolgd door de nog eenvoudiger en allesomvattende naam Wiegerinck.

 

2013: Overname Suzuki-dealer Willie Harberink in Oldenzaal

Begin 2013 heeft Wiegerinck Suzuki-dealer Willie Harberink aan de Textielstraat in Oldenzaal overgenomen. Eind 2014 verhuisde de Oldenzaalse Wiegerinck vestiging naar  Schelmaatstraat 25 (vlakbij de Gamma).  Anno nu staan in alle drie de vestigingen van Wiegerinck – aan de Kerkstraat in Goor, aan de Diamantstraat in Hengelo en aan de Schelmaatstraat in Oldenzaal – professionele en enthousiaste medewerkers klaar om de klanten op ieder gebied vakkundig te helpen.