De Wiegerinck autogroep officieel Erkend Duurzaam

De Bart Wiegerinck-vestigingen in Goor, Hengelo en Oldenzaal zijn sinds 18-04-2017 officiële Erkend Duurzaam autobedrijven. Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door IvDM en is het bewijs dat de Wiegerinck-bedrijven in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen hebben doorgevoerd.

Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf? Op die vraag heeft Bart Wiegerinck een helder antwoord. “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. We hebben groene stroom en gaan zuinig om met energie.”

Ook als werkgever heeft Bart Wiegerinck zijn zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf neemt Wiegerinck zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van diverse sportverenigingen, carnavalsverenigingen, culturele verenigingen en andere maatschappelijke doelen. Daarnaast is Bart Wiegerinck voorzitter van Ondernemersvereniging Goor Collectief, lid van Oldenzaal aan de Slag en Hof Werkt. De laatste twee initiatieven hebben als doel mensen met afstand tot de arbeidsmarkt weer een toekomstperspectief te geven.

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de showroom van Wiegerinck staan dan ook alle schone en zuinige modellen van Suzuki. “Wij merken dat er steeds meer vraag is naar auto’s met een lage CO2-uitstoot en laag brandstofverbruik. Als geen ander kunnen wij onze klanten informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit. Daarbij denken we verder dan de auto’s die we nu moeten verkopen; ook in onze werkplaats wordt op een duurzame manier gewerkt met duurzame materialen.”

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branchebrede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Het certificaat is een jaar lang geldig.