Suzuki Katana: motor vs. auto

suzuki swift katana

De fusie tussen motor en auto met de legendarische Katana

Een motorfiets die bij alle motorliefhebbers bekend is, is de Suzuki Katana ( beter bekend als de GSX1100S ). De Katana werd in 1981 aan het grote publiek voorgesteld. Het was een zogenoemde sport-toerfiets. Niet zo zeer een racemotor, maar een dagelijks inzetbare allrounder met veel power. De naam van de Suzuki, Katana, verwijst naar een samoerai zwaard.

Potente motorblok
De GSX-S 1000S staat erom bekend een uiterst potente motor te hebben. Een watergekoelde viercilinder met een slagvolume van maar liefst 999 cc is. Met 150 pk (bij 10.000 toeren) aan vermogen en 108 Nm (9.500) aan koppel zit het dus wel goed met het vermogen. Je zou haast denken: Is de motor daarmee sneller in een dragrace dan een Suzuki Swift Sport?

De motoren- en personenauto afdeling bij Suzuki hebben daarom hun handen ineen geslagen en de Suzuki Swift Katana ontwikkeld. Dit is een extra bijzondere variant van de uitstekend rijdende reguliere Swift Sport. De Swift Sport Katana combineert meer rijplezier met dikkere ( sportievere) looks. Maar welke is nu sneller?

Suzuki introduceert de speciaal voor Nederland ontwikkelde Katana-uitvoering van de Suzuki Swift Sport. Meer weten? Neem dan contact op!

Maak direct een afspraak