Tips om de winter door te komen

tips voor de winter

Wintersport plannen? Lees dit dan door

De route naar de populaire wintersportbestemmingen loopt doorgaans via België of Duitsland. In het laatste geval verplicht het u om winterbanden te hebben. Hoe zat het ook alweer?
Winterbanden zijn bij winterse omstandigheden verplicht in Duitsland. Tot voor kort waren alle all season-banden, ook wel M+S-banden geheten, in Duitsland afdoende. Deze modder- en sneeuwbanden moeten in Duitsland echter ook een sneeuwvloksymbool naast de M en de S op de zijkant van de band hebben. Dit geeft aan dat dit rubber aan bepaalde eisen op besneeuwde ondergrond voldoet.

Wanneer zijn All season banden ook al weer voldoende?

All Season-banden zonder de sneeuwaanduiding genieten in Duitsland wel een overgangsregeling. Daardoor zijn ze tot 30 september 2024 toegestaan. Dit geldt echter alleen voor banden die voor 31 januari 2017 geproduceerd zijn. Wanneer de band de fabriek heeft verlaten, is op te maken uit de DOT-code. De laatste vier cijfers van die code staan voor het weeknummer en jaartal. Het getal 5119 staat in dat geval voor week 51 in 2019. In Duitsland moet het voertuig verder geheel klaar zijn voor winterse omstandigheden. Dit betekent dat je verplicht bent antivries bij de ruitenwisservloeistof te doen, dat het vloeistofpeil op orde moet zijn en dat je sneeuwkettingen bij je moet hebben. Voor informatie over andere landen, klik hier.

Doe een wintercheck bij Bart Wiegerinck

Twijfelt u over de juiste voorbereidingen voor een zorgeloos wintersport vakantie? Maak dan een afspraak via onderstaande knop en dan checken wij uw voertuig van A-Z.

Plan een afspraak in