Waarom een servicebeurt voor de airco belangrijk is

airco service onderhoud bij bart wiegerinck

Waar moet je als automobilist zoal op letten bij het onderhoud en gebruik van je airconditioning?

Aan de airconditioning kun je zelf relatief weinig onderhoud plegen. Wel zijn er enkele tips om je auto op de juiste manier af te koelen.

3 Tips om goed om te gaan met je airco:

1. Een klimaatregeling kun je het beste in de automatische stand laten staan.
2. Draai om dezelfde reden bij het vertrek met een bloedhete auto de airco niet gelijk naar standje maximaal. Zet liever eerste ramen open om de auto even goed door te laten waaien en de warmte met de rijwind af te voeren. Schakel pas daarna de airco in.
3. Zet de airco kort voor aankomst alvast uit, want dan kan de mogelijke condensvorming op de verdamper opdrogen. Dit verkleint de kans op schimmelvorming.

Waar moet je op letten?

Een verminderde werking is vaak terug te voeren op een te laag niveau van het koelmiddel, terwijl een nare of afwijkende lucht vaak het gevolg van schimmelvorming is. Als de airconditioning helemaal niet meer functioneert, dan ligt dat in het gunstigste geval aan de bedrading of aan een kapotte zekering. In het ergste geval is de airco-compressor stuk. Dat is een reparatie die in de kosten loopt.

Plan eens in de vijf jaar een onderhoudsbeurt bij Bart Wiegerinck

Een servicebeurt voor de airco is niet alleen goed voor het optimaal functioneren van het systeem, maar zorgt er ook voor dat eventuele schimmelvorming verwijderd wordt. Dit voorkomt tevens een nare of muffe geur uit het systeem. Maak daarom gauw een afspraak, dan weet je zeker dat jouw airco goed zal blijven functioneren.

Maak een afspraak